Kavarna Astoria na znamenitem “ezel eku” spet odprta?

Kavarna Astoria znova obratuje. Potem ko jo je Finančna uprava RS lani novembra zapečatila, ker prejšnji najemnik ni izpolnjeval obveznosti so jo te dni spet odprli.

Novi lastnik Marko Kokol, ki ima že več lokalov v mestu, so v teh dneh, zbrali ekipo, očistili lokal, ga uredili in malenkost preuredili, ter že pripravili za nove goste. “Kavarna Astoria je tako znamenita, da si zasluži temeljito prenovo. Vemo pa tudi, da si Mariborčani zaslužijo odlično kavo, v kateri lahko uživajo na znamenitem Ezl eku. Astorio smo zato odprli že te dni, v polnem sijaju pa bo zaživela na uradni otvoritvi, 28. maja, ko je dan Ezl eka. Veseli nas, da lahko Astorii povrnemo ugled,” je za večer dejal novi lastnik Marko Kokol.

Znani Ezl ek je vogal te legendarne kavarne, kjer so se predvsem v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja radi zbirali mladi Mariborčani. ​Astoria bo kavarna in slaščičarna, poleg kave bodo ponujali še tortice, sladoled, kupe in druge sladice. Imeli bodo tudi razne spritze, domače ledene čaje, limonade. Prednjo teraso so že uredili, stoli in mize so novi, pridejo še senčniki in ozelenitev, zadaj načrtujejo tudi vrt z igrali, prihodnje leto pa bodo verjetno celostno preuredili notranje prostore. 

Iskreno torej upamo, da bo kavarna tokrat res zaživela.

Se še spominjate pesmi “ezel ek”, Iva Mojzerja? 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.