Kdaj lahko inšpektor oglobi le gosta in kdaj gostinca?

GOSTINEC
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

Pogoj PCT postaja vse pomembnejša vstopnica za javno življenje. Potrebujete ga praktično skoraj povsod. Tudi v gostinstvu!

Kdaj globo plačate le vi in kdaj gostinec?

Če vas gostinec ali drug ponudnik, ki bi to moral storiti, ne opozori na nujnost izpolnjevanja pogoja PCT, bo inšpektor obravnaval le njega. Če vas ponudnik opozori, a ga ne upoštevate, globo tvegate vi. Če predložite lažno potrdilo o izpolnjevanju pogoja, vas lahko inšpektor tudi kazensko ovadi.

Gostinec ali lastnik drugega obrata, ki mora po vladnem odloku preverjati pogoj PCT, je dolžen na vidnem mestu pisno opozoriti na to in na vstopnih točkah preverjati njegovo izpolnjevanje!

Gostinec ali lastnik drugega obrata, kjer je obvezen pogoj PCT, je dolžen torej na vidnem mestu pisno opozoriti na dolžnost izpolnjevanja PCT pogoja in na vstopnih točkah preverjati njegovo izpolnjevanje.  Sicer pa zakon o nalezljivih boleznih določa naslednje globe: za podjetje od 4 tisoč evrov do 100 tisoč evrov, za samostojnega podjetnika od 2 tisoč evrov do 50 tisoč evrov, za odgovorno osebo podjetja od 400 evrov do 4 tisoč evrov in za posameznika prav tako od 400 evrov do 4 tisoč evrov. Piše portal N1¨.

P.M.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-3°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA