Brigita Čokl ruši stranko DeSUS in njene poslance?

Poslanci stranka DESUS
Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Te dni je stranko doletel prehod 250 njihovih članov v stranko SAB, pri čemer Jasniča, predsednika stranke DeSUS, boli edino to, da se mu stvari ni povedalo v obraz, da so delovali za njegovim hrbtom.

Bo stranka upokojencev pozvala lastne poslance k odstopu?

“DeSUS se bo moral vrniti k svojim koreninam, če želimo, da ljudje razumejo, da smo na njihovi strani. To je predvsem na strani malega človeka, tistega ki je brez potrebe lačen, ali pa ga zebe, prav tako brez potrebe,” je v oddaji Tema dneva med drugim povedal predsednik stranke DeSUS, Ljubo Jasnič.

Klavzura stranke DeSUS je po večurni razpravi svetu stranke z glavno pobudnico Brigito Čokl predlagala, da  poslance Ivana HrškaFranca Juršo in Branka Simonoviča pozove k odstopu. Na njihova mesta naj bi prišli nadomestni poslanci, je pojasnil predsednik stranke DeSUS Ljubo Jasnič. Svet stranke bo o tem odločal predvidoma prihodnji teden. Če bo svet stranke zavrnil predlog o pozivu k odstopu, bo Jasnič razmislil o svojem odstopu, saj bo to razumel, kot da je stališče stranke na strani poslancev. Tudi če svet podpre predlog, pa to poslancev ne zavezuje k odstopu. Piše portal Nova24TV.

Čudne stvari se dogajajo v stranki DeSUS, po tem, ko je Ljubo Jasnič zavrnil sodelovanje pri rušenju vlade na skrivnostnem kosilu s Tanjo Fajon. Ker drugače ne gre, je očitno potrebno zrušiti stranko upokojencev in njihove “neposlušne” poslance. Vse za to, da levi pridejo na oblast. Pa čeprav preko “trupel”?

PM

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.