Po sredini seji vlade z zdravstveno svetovalno skupino, zadnji v letu 2020, je prišel sklep, da vrtcev in prve triade takoj po praznikih še ne morejo odpreti v smislu, da bi šole delovale tako kot običajno, piše portal Maribor.info.

V šole morebiti 11. januarja?

»Šolanje poteka, a še vedno na daljavo. Naslednji ciljni datum je 11. januar. Ali bo to možno, v tem trenutku ne vemo, delamo pa na tem. Veliko si obetamo od dodatnih možnosti presejanja s hitrim testiranjem, ki se bo začelo v ponedeljek, pričakujemo pa, da bo prihodnji teden mogoče doseči dogovor z vsemi deležniki šolskega polja, z društvom ravnateljev, sindikatom, ministrstvom v tem smislu, da bo dana neka skupna zaveza, da tudi ob zaostreni situaciji eventuelno odpremo vsaj prvo triado šol, ob tem da se vsi zavedamo, da je to tveganje in da je zaradi tega še toliko bolj treba upoštevati ukrepe,« je dejal Janez Janša.

“Pred nami je še nekaj zahtevnih tednov, to moramo zdržati. Od 1. januarja pa je pomlad vse bližje in z njo tudi zmaga nad epidemijo in tisto, kar si vsi najbolj želimo, to je povratek k normalnemu življenju, kot smo ga poznali še v začetku letošnjega leta,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

PM