Marjan Šarec

Zamislite si cirkusa, če bi nam vladal še vedno Marjan Šarec in njegova leva koalicija. Marke bi v skladišče za blagovne rezerve.

Maske, katere je naročil Šarec februarja 2020, bi morale prispeti šele včeraj?

Danes bi verjetno preštevali okužene in mrtve v veliko večjem obsegu, kot jih preštevamo sedaj, če bi se držali navodil nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca. Saj bi do včeraj morali dobiti zaščitno opremo, ki smo jo potrebovali že marca.

Torej če bi Marjan Šarec ostal premier ali če bi se vlada, ki je prišla za njim, držala strogih pravil sistema javnih naročil, bi javno zdravstvo skoraj zagotovo kolabiralo, vsekakor pa bi ga prizadela katastrofa, piše Nova24TV. Na to je včeraj spomnil tudi predsednik vlade, Janez Janša, na svojem Twitter profilu, ko je zapisal, da “je danes rok, do katerega bi morale po sklepu vlade stranke LMŠ z dne 27.2.2020 v državo prispeti zaščitne maske in da ta “smotrnost” predsednika računskega sodišča sicer ne zanima“.

Poleg smotrnosti predsednika Računskega Sodišča Vesela, pa bi bilo zanimivo slišati, kaj ob tem pravi Šarec. In kje so bile meseca marca zaščitne maske?

PM