Kdo je bi v resnici pravi Josip Broz Tito? Razkrivamo identiteto!

JOSIP
Lažni in pravi Josip Broz

Portal Nova24TV  razkriva kopijo poročila avstro-ogrskega vojnega ministrstva iz leta 1915, kjer so bili navedeni v 1. svetovni vojni umrli avstrijski pokojni častniki, podčastniki in vojaki. je na tem spisku tudi pravi Josip Broz?

Kdo naj bi bil pravi Josip Broz?

Med pokojnimi častniki v 1. svetovni vojni  tudi ime desetnika Josipa Broza. “Najdeno poročilo potrjuje sum oziroma dvom o tem, da Tito sploh ni bil Josip Franjo Broz iz Kumrovca, ampak da se za tem imenom skriva druga oseba,” je zatrdil Titov osebni zdravnik. Kopijo naj bi odkrili po diktatorjevi smrti v njegovi torbici. Dvom sicer vzbuja navedba rojstnega kraja Klanjec (ki pa leži v neposredni bližini Kumrovca), medtem ko je datum rojstva enak. 

Informacijo je za javnost razkril osebni zdravnik Josipa Broza Tita – Aleksandar Matunović (zdravil ga je od leta 1975 do leta 1979, skoraj do smrti), in ki je bil eden izmed tistih, ki so spadali v Titov ožji krog. Ves čas je sumil, da Tito dejansko ni oseba, za katero se je v javnosti predstavljal. Maršal je imel zmeraj pri sebi majhno torbo, ki je bila narejena iz kačje kože. “Vedno jo je nosil s seboj. Vsebina torbice je bila posebej zavarovana, saj je bil potreben ključ za njeno odprtje.” Dvakrat, ko je vstopil v njegovo sobo, ga je zalotil, kako ta brska po torbici.

Zgodbe o tem, da Tito in Josip Broz nista isti osebi, in da je povojni Tito svojo resnično identiteto ves čas prikrival, se pojavljajo že ves čas. Tako naj bi leta 1955 Marjan John Markul, sicer doma v Kaliforniji, agentom FBI poročal o svojem srečanju z jugoslovanskim državnikom, ob čemer je dejal, da naj bi šlo za ruskega agenta, ki naj bi resničnemu Brozu identiteto ukradel leta 1937. Različni viri prav tako navajajo, da naj bi resničnemu Brozu na roki manjkal prst, medtem ko je imel poznejši Tito vse prste.

Predvojni Josip Broz in povojni diktator Tito naj ne bi bili ena in ista oseba. (Foto: posnetek zaslona, Faktor)

Znanih naj bi bilo še nekaj podrobnosti.  Pravi Broz naj bi bil visok približno 180 centimetrov, ta “lažni” Tito pa naj bi bil visok le 160 cm. Lažni Tito, naj bi na rokah imel vseh deset prstov, čeprav pravi Tito po njegovih trditvah na levi roki ni imel kazalca in sredinca. Lažni Tito naj bi imel rahel ruski naglas in je govoril z mehkim glasom, medtem ko je bil originalni Broz ostrejši z globljim glasom.

Spisek padlih avstro-ogrskih vojakov iz leta 1915, ki navaja smrt Josipa Broza.

Samo v Sloveniji naj bi po drugi svetovni vojni Titovi komunisti pobili približno sto tisoč ljudi. Identitete mnogih Slovencev ne bodo nikoli razkrite. Zločinci nikoli kaznovani. Ta črni del slovenske zgodovine pa ne bo nikoli pravično obsojen. 

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.