Kdo je Dominika Švarc Pipan, ministrica, ki grozi drugače mislečim s tožbami?

Dominika Švarc Pipan, zajem zaslona
Dominika Švarc Pipan, zajem zaslona

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, na Koroškem, od koder prihaja, ni prav nič priljubljena. A je, čeprav je tudi letos doživela sramotni rezultat na volitvah, postala celo pravosodna ministrica.


Po tem, ko je postala pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, je očitno zrastel tudi  njen ego in samozavest, kot bi bila prepričana, da ji nihče nič ne more. Sicer Dominiki delo v pravosodju ni tuje. A jo poznajo  Hrvati in Srbi po nečem, ne tako prijetnim. Sodelovala naj bi namreč s pisarno, ki je zagovarjala vojnega zločinca Radovana Karađića. So to kvalifikacije za pravosodno ministrico?

Sicer pa je Švarc-Pipanova poskrbela za sramoto še pred prisego te vlade. Med samo volilvno kampanjo, kjer se na terenu srečujejo pripadniki različnih strank, se ni želela rokovati z Janezom Janšo. To seveda veliko pove o človeku samem, njenem bontonu, ter  načelnosti in pravičnosti za vse. Nič čudnega, da je na zadnjih volitvah dobila sramotnih 759 glasov, ali le 6%. In zanimivo. Ni kandidirala na Koroškem, ampak v Ljubljani.

Dominika Švarc Pipan se tudi v času ministrovanja obnaša, kot, a je sama na tem svetu. Med  letošnjim strateškim forumom na Bledu, kjer se vsako leto zberejo predstavniki različnih evropskih držav je postregla z incidentom. Ministrica Švarc Pipan na Blejskem strateškem forumu opazno ni hotela ploskati predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, ko je ta govorila o tem, da Putin ne sme zmagati v vojni in da mora zmagati Ukrajina.

Dominika Švarc Pipan, je v bistvu večna politična luzerka, ki ni bila nikoli izvoljena, a so ji Golobovi vendarle za vbogajme podarili ministrstvo za pravosodje. A očitno je stopila v prevelike čevlje, kjer izraža tudi svoje neverjetne komunistične želje in hotenja. In neverjetno, kako se je na  partizanskem srečanju na Orlah, objemala z županom Zoranom Jankovičem, katerega čakajo še zanimivi sodni procesi. Da o novih ovadbah sploh ne govorimo. Očitno je vse lažje, če je objem ministrice za pravosodje tako sladek.

In če se osredotočimo na zadnje vmešavanje Dominike Švarc Pipan v ukinjeni praznik 17. maja, povojne poboje in njeno skrb za sovražni govor, je dovolj zgovoren spodnji video:

Očitno Dominika Švarc Pipan misli, da je pravosodna ministrica še v času socializma. Med tem, ko se vsa vesela objema na partizanski proslavi Orlah, ljudem govori, da na žalah ni pokopa za žrtve komunizma. Zanjo je tudi pieteta do žrtev komunističnega nasilja nekaj povsem drugega, kot je to za normalne ljudi?

Golob s to ministrico očitno res nima srečne roke?

video: TV Slovenija

VREME

Maribor
jasno
58%
2.6km/h
0%
28°C
31°
27°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
15°
Thu
15°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.