cepljenje Pripadnik Slovenske vojske in medicinska sestra med postopkom cepljenja. | Avtor dr. Rajko Vajd
slika je simbolna

Danes je bil dan D za maturante. Cepili so se namreč tisti, ki bodo letos opravljali maturo, torej dijaki četrtih letnikov.

Dober odziv maturantov na cepljenje

Od zgodnjega jutra v cepilnih centrih po državi cepijo maturante, ki so se za to odločili.  Točnih informacij, koliko od 18 tisoč maturantov se bo cepilo, ni. Prejeli so skupno 3940 naročil cepiva za cepljenje maturantov in zaposlenih, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature. Do ponedeljka so na NIJZ-ju govorili o dobrih 2600 naročenih odmerkih, a so pozneje prejeli še nekaj več kot 1300 naročil. Ponekod cepiva sicer niso naročili, ker ga imajo še na zalogi. Maturanti bodo cepljeni s cepivom AstraZenece, mlajši od 18 let pa s cepivom proizvajalcev Pfizerja in BioNTecha, ki je registrirano za osebe, stare 16 let in več.

Kot smo zasledili na družbenih omrežjih, pa je zanimanje med dijaki dobro in odstopa od tistih slabih napovedi levih medijev, da dijaki cepljenje zavračajo. To nam je potrdil tudi dijak 4. letnika Tim Rauter, ki za naš portal piše kolumne.

Največ “anticepilcev” med volivci LMŠ in Levice

Medtem ko covid-idioti, razlagajo da koronavirus ne obstaja, pa je cepljenih vse več ljudi. Z enim odmerkom cepiva je cepljenih 387 tisoč ljudi, z dvema pa 157 tisoč. Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo, da je cepljenju naklonjenih dobra polovica Slovencev. Še najmanj, pa so nad cepljenjem navdušeni volivci strank SD, LMŠ in Levice. Očitno mislijo, da se bodo ti, kar sami pozdravili. Res pa je, da se norosti s cepivom pozdraviti ne da. Je pa zanimivo zelo visoka cepljenost med volivci SDS in NSi. Piše Domovina.je

PM