Kdo naj bi se na RTV pred celo redakcijo, drl na Valentino Plaskan?

Helena Milinkovič, slika Bojan Požar- omrežje X

Novinarka Valentina Plaskan, je ena tistih novinark, ki ima greh, da je včasih delala na Planet TV. Vsaj za novo levo elito je to očitno greh. 

TV Slovenija doživlja pravi levi masaker. Novo levo usmerjeno vodstvo čisti po hodnikih, vse tisto, kar samo diši po desnem? Tako nekako bi lahko rekli, masakru, ki ga izvaja Polona Fijavž z izgovorom da bo zamenjala ljudi, ki so javno prepoznani kot povezani s politično stranko ali so delovali v stranki privrženem mediju. 

A poleg masakra, ki ga doživljajo drugače misleči novinarji se dogajajo tudi drugačni pritiski, katerim je podlegla tudi odstavljena voditeljica Valentina Plaskan, kjer so jo zaradi stresa morali prepeljati v bolnišnico.

Česa takšnega nisem doživela niti v veliko bolj nepredvidljivem zasebnem sektorju. S strani nekaterih sodelavcev sem bila deležna tudi pavšalnih oznak o svojem delu, ki niso bile podkrepljene z dejstvi ali kakšno resnejšo analizo, ena od sodelavk je v ponedeljek name kričala na sestanku pred celotno redakcijo, kar tako. To so nedopustni pritiski, ki so bili seveda prisotni že prej, s strani manjšega dela kolektiva informativnega programa. Nekateri med njimi so neresnice in nepreverjene informacije objavljali tudi na portalu Tukaj.smo. V člankih so me izključno žalili in napadali,” je Plaskanova dejala za Slovenske novice.

Novinar Bojan Požar pa razkriva, kdo je bil tisti, ki je kričal na Plaskanovo. To naj bi bila nihče drug, kot glavna zvezda stavke levih novinarjev na RTV, Helena Milinkovič. Tista Helena, katera je ob shodu upokojencev pridno snemala z okna TV Slovenije in očitno dajala napotke. Tako jo je ujela naša kamera.

Helena Milinković, slika e-maribor.si

Prav zaradi takih, ki mislijo, da je TV Slovenija njihovo privatno podjetje je na RTV potrebno narediti red. RTV že dolgo ni več televizija od vseh nas. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.