Slovenski parlament, foto: NSi

Zakulisne igrice levičarskih mogotcev se nadaljujejo. Pravzaprav nihče noče izgubiti dobro plačanih službic. Še posebej to bode v oči Socialne demokrate.

Židan bi bil rad mandatar

Za famozno projektno vlado Alenke Bratušek pa naj bi stali prav Socialni demokrati z idejo, kako za mandatarja postaviti Dejana Židana, to je poznavalcem zdaj že povsem jasno. Piše Požareport. Sami SD-jevci tega niso hoteli predlagati, zato so projektno vlado lansirali preko Alenke Bratušek. Pa čeprav naj bi projekt, kot kaže že padel v vodo.

Čeprav je Marjan Šarec javno izjavil, da se LMŠ ne bo pogovarjala z Bratuškovo o “njeni” projektni vladi, naj bi (tudi) nekateri poslanci LMŠ, če bi prišlo do tega, po vnaprejšnjem tajnem dogovoru na glasovanju v državnem zboru podprli mandatarja projektne vlade. Seveda, tako nebi izgubili službic in bi vladali naprej. In Dejan Židan naj bi se prav zaradi tega prejšnji petek “na skrivaj” srečal s padlim prvakom Desusa, vendar še vedno ministrom za obrambo Karlom Erjavcem. Piše požareport.

In farsa se nadaljuje. Medtem, ko nam država propada pred očmi, se Židanov SD ukvarja s tem, kako rešiti svoje stolčke! Predvsem so Jan Škoberne, Anja Kopač Mrak, Uroš Prikl, Dominika Švarc Pipan in Jernej Štromajer  tisti državni sekretarji stranke SD, ki niso bili izvoljeni v državni zbor, a so kljub temu prišli do dobro plačanih služb.

vir: Požareport

MG