Ker je novinarka razkrila njeno slabo delo, jo ministrica Stojmenova Duh, obtožila, da krši zakon

Emilija Stojmenova Duh, slika Demokracija

Voditeljica na POP TV Maja Sodja je ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh opozorila na mnenje Računskega sodišča glede negospodarnega nakupa računalnikov. Ta pa ji je nazaj zabrusila, da s tem krši zakon. Neumnost brez primere!


Glede nesmotrnega nakupa 13.000 računalnikov, ki jih je kupilo ministrstvo za digitalno preobrazbo in še ne razdelilo, je bilo Računsko sodišče jasno: “Glede na to, da gre pri nakupu računalnikov za opremo, ki hitro zastari mora biti razdeljena kmalu, ko je nabavljena. Zato bi v navedenem primeru pričakovali, da bi ministrstvo za digitalno preobrazbo pred izvedbo razpisa zagotovilo pravne podlage, ki bi omogočile opredelitev upravičencev in s tem posledično opredelitev potrebne količine računalnikov ter njihovo čimprejšnjo razdelitev upravičencev.”

A ko je ministrico Emilijo Stojmenovo Duh, z ugotovitvami Računskega sodišča voditeljica Maja Sodja tudi seznanila in vprašala kaj ministrica odgovarja na to, ji je le-ta zabrusila nazaj, da voditeljica, s tem, ko razkriva ugotovitve Računskega sodišča krši zakon.

Kot na svojem portalu Spletni časopis, piše Peter Jančič, je tako govorjenje ministrice Stojmenove Duh čista neumnost. Osnutek prejmejo vsa ministrstva, ki imajo pravico odgovoriti in od tam vsebina pogosto “scurlja” v medije. Delo medijev pa je, da preverijo, vprašajo in ne da varujejo zaupnosti oblastnih organov. Da projekt nakupa prenosnikov ni bil najbolje izveden, pa ni nobena državna skrivnost. To čebljajo celo vrabčki po ulicah.

VREME

Maribor
delno oblačno
87%
39%
20°C
22°
19°
20°
Tue
21°
Wed
18°
Thu
22°
Fri
20°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.