KGZS sporoča, da na delovno mesto višjega svetovalca ni sprejela nobenega!

Ob objavah po družbenih omrežjih in spletnih straneh glede izbire kandidatov za prosto delovno mesto na zbornici sporočamo naslednje.

Odgovor KGZS

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je 30. septembra na Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) poslala prijavo za objavo sporočila o prostem delovnem mestu višji sodelavec I v Sektorju za splošne zadeve. Razpis za prijavo kandidatov je bil na spletni strani ZRSZ odprt od 1. do 15. oktobra. V 14-dnevnem odprtem roku se je prijavilo 21 kandidatov. KGZS je razpis zaključila z odločitvijo, da nobenega kandidata ne izbere. O tem so bili vsi kandidati skladno s predpisi obveščeni 22. oktobra.

Ker je bil celoten postopek izveden in zaključen pred samo sejo sveta, na katerem so člani sveta KGZS izbirali organe zbornice, so razna namigovanja in celo »trditve« o nepoštenem delovanju sedanjega vodstva zbornice neresnična in jih lahko označimo kot lažna novica. Novi predsednik zbornice Roman Žveglič je bil izvoljen 27. oktobra in je svojo dolžnost nastopil 2. novembra, tako da na (ne)izbiro ni mogel vplivati.

KGZ Slovenije

Torej smo po povzetku članka V fokusu napačno zapisali, da naj bi končna odločitev o razpisu padla že v naslednjih dneh. Za napačno zapisan članek se KGZS opravičujemo!

Uredništvo portala e-MariborVREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
21°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.