Evropska sredstva za obvladovanje bolezni COVID-19

Slika (simbilna): pymnts.com

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »COVID-19 – Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 6 milijonov evrov. Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija bo namenjenih 3,4 milijona evrov, za Zahodno Slovenijo pa 2,4 milijona evrov.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Nacionalni inštitut za javno zdravje bo s projektom okrepil epidemiološke službe. Zagotovil bo podporne kadre in okrepil njihovo usposobljenost, aktiviral mobilne time ter poskrbel za prostorske in delovne kapacitete. Pomembna projektna aktivnost bo tudi ozaveščanje prebivalstva o načinu preprečevanja COVID-19 in širjenja okužbe ter podpora posameznikom v karanteni in izolaciji. V primeru odobritve cepiva proti COVID-19 se bo izvajala promocija cepljenja s poudarkom na ranljivih skupinah. Poskrbljeno bo tudi za podporo zdravstvenemu sistemu, zlasti na področju spremljanja podatkov in zunajbolnišničnih obravnav. V okviru projekta se bodo izvajala tudi predavanja za zdravnike in ostale zdravstvene delavce.

Osnovni namen projekta je z različnimi intervencijami zagotoviti potrebna orodja za preprečitev širjenja COVID-19 in ublažiti posledice kriznih razmer na duševno zdravje prebivalstva kot tudi na izvajanje zdravstvene dejavnosti.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
40%
27°C
28°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.