Kitajci dvignili roke od letališča Maribor?

slika: MOM

Odpovedana najemna pogodba

Družba Aerodrom Maribor je 15. januarja 2019 obvestila Ministrstvo za infrastrukturo, da odpoveduje najemno pogodbo za najem letališke infrastrukture, ki sta jo 2. marca 2017 sklenili družbi Aerodrom Maribor kot najemnik in Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo, kot najemodajalec.

Kot razlog navajajo, da gre pri sklenjeni najemni pogodbi za družbo Aerodrom Maribor in njene lastnike za izrazito ekonomsko nevzdržen model, Ministrstvo za infrastrukturo pa, kot pravijo ni bilo pripravljeno sprejeti njihovih predlogov za zagotovitev in ureditev medsebojnih odnosov najemnika in najemodajalca, ki se nanašajo na sklenitev vzdržnega in sprejemljivega ekonomskega modela upravljanja letališča Edvarda Rusjana Maribor, so zapisali na portalu Maribor.info

Država se ni držala obljub

Ključni motiv za sklenitev najemnega razmerja za obstoječo letališko infrastrukturo je bil razvoj letališča, ki bi omogočil medcelinske polete in druge gospodarske dejavnosti na tem območju. Ob sklenitvi predmetne najemne pogodbe je za takšen razvoj obstajal obojestranski interes in v takšnih okoliščinah so bili dogovorjeni tudi pogoji najema, s ciljem čimprej pričeti z nadgradnjo letališča. Te okoliščine pa naj bi se pomembno spremenile.

Družba Aerodrom Maribor brez jasnih časovnih okvirov ni pripravljena upravljati z obstoječo infrastrukturo, saj ta ne omogoča ekonomske učinkovitosti.

kakšne bodo nadaljne poti kitajskih investitorjev, pa bomo še poročali.

M.G.

.

VREME

Maribor
oblačno
92%
5.7km/h
100%
4°C
6°
1°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.