slika: MOM

DRI lahko začel z upravljanjem z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor, a pojavljajo se težave. Stari upravljavec Aerodrom Maribor, sicer lastnik dovozne ceste in dela parkirišč, je omejil dostop do letališča.

Zaprta dovozna pot, ki je v kitajski lasti

Zgodilo se je, kar so nekateri po tihem napovedovali. Aerodrom Maribor, ki ga napaja kitajski kapital, je na dovozni poti in ob vhodu na parkirišče Letališča Edvarda Rusjana Maribor namestil opozorilne table, ki prepovedujejo prehod in parkiranje.

Kitajski investitorji, ki so preko družbe SHS Aviation v Mariboru v preteklih letih poskrbeli predvsem za velikopotezne napovedi, so se sicer res poslovili od Letališča Edvarda Rusjana Maribor. A ne povsem. Dostopne poti do letališča in del parkirišč že leta niso v lasti države, temveč dosedanjega najemnika Aerodroma Maribor, s tem pa Kitajcev.

Po informacijah portale maribor.infoso opozorilne table, ki omejujejo dostop do letališča in prepovedujejo prehod na parkirišče, nameščene že od nedelje. Zaposleni na letališču se na njih vsaj zaenkrat požvižgajo, saj avtomobile kljub opozorilnim tablam puščajo na parkirišču.

slika in vir: Maribor.info

M.G.