Slika: DPD facebook

Kuririji raznih kurirskih služb po Sloveniji nas vsak dan vztrajno zalagajo z raznimi paketi, piski ipd. Tudi v Mariboru je kar nekaj takih kurirskih služb. Ena najbolj prepoznavnih, pa je prav gotovo DPD, ki nudi storitve tudi po Evropi.

Kurirji brez znanja slovenskega jezika

Nekaj neverjetnega se je zgodilo našemu bralcu v Mariboru na Taboru, ki je naročil paket. Dostavljalec paketa je bil DPD, kururska služba. Zapisal je sledeče:

“V ponedeljek, 22. julija mi je bila vročena pošiljka na Regentovo ulico. Že po telefonu je kurir rekel: Imam za vas neki paket, dođžite, ja sam pred blokom. Ne, da bi se predstavil, ne da, bi mi povedal, koliko je potrebno plačati za paket, brez da bi povedal kaj je za storiti ipd… Pred blokom še večje začudenje, saj kurir ni vozil niti komija s slovenskimi tablivcami, ampak to še ni najhujše. Najhujše je bilo to, da nisem imel drobiža in je me nejevoljni kurir zmerjal: zašto nemaš sitno, sutra ču doč nazad, nemam ja sitno zate. Pustit ču ti na Petrolu paket, neču se vračam kod tebe više. ipd. Brez vljudnostnega vikanja, brez kakšnega koli opravičila. Res me zanima me zakaj kurirji pri delu s slovenskimi strankami v Sloveniji ne uporabljajo slovenskega jezika?  In zakaj pred nastopom delavnega mesta pri DPD ni zanje slovenskega jezika, eden od osnov sprejema na delovno mesto, nenezadnje gre za delo z državljani Slovenije, kjer je slovenski jezik uradni jezik komuniciranja?Zato sem DPD tudi prijavil delavni inšpekciji, kot tudi pristojnim inštitucijam zaradi rabe tujega jezika pri delu s strankami.” je zapisal naš bralec.

Tudi mi smo kurirski službi DPD poslali vprašanje glede tega dogodka, ter čakamo na njihove odgovore.

Kaj res Slovenci nismo niti toliko vredni, da se kururji dostavnih služb ne pogovarjajo z nami več v slovenskem jeziku?

M.G.