..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Kitajski vojaki s tanki vdrli na Tajvanskje plaže #video

Tanki na Tajvanski plaži, zajem slika Youtube

Uradno naj bi bil  Tajvan, Republika Kitajska z 23 milijoni prebivalcev. Država ja nastala šele leta 1949, ko so se po zmagi revolucije na Kitajskem privrženci generala Čangkajška umaknili pred komunisti na otok Tajvan. Država Tajvan tako ni splošno mednarodno priznana. Do sedaj jo je priznalo le 15 držav. Med evropskimi državami le Vatikan.

Medtem ko je bila predsednica predstavniškega doma ZDA Nancy Pelosi na obisku na Tajvanu, pa je kitajska vojska zato na morju blizu Tajvana izvaja vojaške vaje. Kitajska, ki Tajvan obravnava kot del svojega ozemlja, je obisk predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa v Tajpeju v torek obsodila kot “izjemno nevarno delovanje ZDA na Tajvanu” ter kot namerno spodkopavanje načela ene Kitajske in spodbujanje tajvanskih separatističnih teženj. (video: vir – Youtube)

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
86%
0.5km/h
100%
10°C
11°
9°
11°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
1°
Wed

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.