Neverjetno! V McDonaldsu zaračunavajo uporabo stranišča?

McDonald's na Cankarjevi v Ljubljani

Saj ni res pa je. V novo odprti restavraciji na Cankarjevi ulici v Ljubljani, veriga s hitro prehrano McDonald’s, so očitno uvedli nov koncept. Zaračunavajo uporabo stranišča?

Le kam smo prišli. V novo odprti restavraciji McDonald’s sredi Ljubljane svojim gostom zaračunavajo tudi uporabo stranišča. Obiskovalce nove restavracije je namreč neprijetno presenetilo dejstvo, da je treba za uporabo stranišča plačati 50 centov, piše 24ur.com. Omenjeni znesek se ne šteje kot dobroimetje, ki bi ga lahko nato unovčili pri nakupu hrane in pijače v restavraciji. V prihodnje naj bi to rešitev vpeljali.

Tako je povedal nezadovoljen gost novega lokala McDonald’s: “Šel sem v klet, kjer naj bi bila kuhinja in stranišče. Potem pogledam za vogal in najprej sploh nisem dojel, kaj gledam. Avtomat in vratca s kontrolo pristopa. Vprašal sem se: kaj je zdaj to? Ne bi si mislil, da bo restavracija svojim strankam računala uporabo stranišča,” je bil ogorčen. Dodal je, da so bili pred straniščem še drugi, ki se jim je situacija zdela bizarna. “Noben od nas si ni mislil, da bo kaj takšnega videl v restavraciji, sploh pa ne v McDonald’su,” pove nezadovoljen gost.

plačljiv WC, slika bralec/24ur

Zakonodaja pravi, da mora restavracija imeti stranišče za goste, a  27. člen omenjenega dokumenta ne predpisuje izrecno obveze, da bi bilo stranišče za goste brezplačno. A mora biti dostop gosta do stranišča tako osnoven sestavni del gostinske storitve. 

Očitno je v svobodi mogoče res vse!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
80%
2.6km/h
31%
-6°C
-5°
-6°
-6°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA