Kje je knjiga, ki naj bi jo napisala nekdanja županova žena Irena Polak Fištravec?

slika: TopNovice

Ko v življenje prvega človeka v mestu, Andreja Fištravca stopijo ljudje, kot so Marko Kovačič, Darko Berlič, Saša Pelko in zloglasna Simona Partlič, nečakinja velikega Mariborčana in slovenskega pisatelja Toneta Partljiča, potem lahko rečemo, da so župana enostavno ugrabili.  Še posebej, če ima ob sebi Simono Partlič, od katere se je stric Tone, menda distanciral še prej preden je vstopila v to združbo. Simona je bila baje vedno zelo problematična: droge, menjavanje partnerjev kot po tekočem traku in domnevno slaba skrb za otroka, ki ga je rodila še zelo mlada.

To je bila združba, ki je pri vsaki stvari delovala skupaj. Je zaupala Irena Polak Fištravec svojim prijateljem, preden je naredila samomor. Ekipa je imela ključe Fištrvčevega stanovanja in nemalokrat so prišli v stanovanje, ko nobenega ni bilo doma.  Še posebno intenzivno je baje ekipa brskala po stanovanju, ko je izvedela, da je Irena vse svoje misli strnila v knjigi, ki jo je dala v tisk. To se je zgodilo predlanskega julija. Knjigo, z vsemi podrobnostmi o tem kako naj bi, v intimnem položaju, ulovila svojega moža kar v uradnih prostorih MOM, z domnevnimi izsiljevanji Simone, domnevnimi hekerskimi vlomi v njen računalnik in profil na FB s strani hekerjev, ki nudijo tovrstne usluge ekipi. Ko je imela Irena Fištravec osebno stisko, naj bi župan odpotoval na Kitajsko v Rusijo in še kam, samo zato, da bi se izognil svoji ženi. Irena ga je večkrat klicala, on pa si je, kot nadomestek, poiskal mlado Brazilko. Tako je želel utišati vedno glasnejše govorice v Mariboru, da ima občasno tudi gejevske zveze. Vse te podrobnosti naj bi Irena zlila na papir. Le redkim prijateljem naj bi povedala, da naj v primeru, če se ji kaj zgodi, gredo k odvetniku, ki mu je zaupala vse, vključno s še neobjavljeno avtobiografijo o življenju v obdobju županovanja njenega moža in oporoko. Vendar pa o knjigi in zapiskih za knjigo danes ni ne duha ne sluha. Govori se, da je zloglasna ekipa, poskrbela tudi za to.

Tisti ki so poznali Ireno se torej upravičeno sprašujejo, kaj se je zgodilo z njeno knjigo, katera bi bila zanimivo branje pred prihajajočimi lokalnimi volitvami.

Vir povzet po članku TopNovice.si

MZ

 

VREME

Maribor
megla
94%
0.5km/h
15%
13°C
15°
12°
12°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.