Kako bo s silvestrskim ognjemetom v Mariboru?

slika: napovednik.com

Veliko slovenskih občin je upoštevalo pozive Arsa, naj se odpovedo ognjemetom. Denar so raje namenile drugim občinskim ali dobrodelnim projektom. Druge so k bolj čistemu okolju prispevale tako, da so se odločile za krajše ali bolj ekološke ognjemete, nekaj pa jih pri ognjemetu kljub vsemu še vedno vztraja.

Ognjemet bo tako v mestnih občinah le v Murski Soboti in Ljubljani. Zanimivost od ostalih mest pa je Portorož, kjer bodo za ognjemet odšteli rekordnih 7500 evrov.

V Mariboru tokrat ognjemeta ne bo. Denar bosta sponzorja silvestrskega ognjemeta Večer in Nova KBM namenila dobrodelnim organizacijam. Denar, ki bi ga sicer namenili za ognjemet, bo tako prejelo dvanajst organizacij: Rdeči križ Maribor, Karitas Maribor, Pika – dnevni center za otroke in mladostnike Maribor, Varna hiša Maribor, zavetišče za brezdomce na Šentiljski cesti, Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, društvo Toti DCA (Dnevni center aktivnosti za starejše), VDC Polž, društvo Sonček, Materinski dom Bresternica, društvo Hospic Maribor in Zveza prijateljev mladine Maribor.

Res pohvalno in upajmo, da bo denar res odšel v prave roke.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.