..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Kako bo s silvestrskim ognjemetom v Mariboru?

slika: napovednik.com

Veliko slovenskih občin je upoštevalo pozive Arsa, naj se odpovedo ognjemetom. Denar so raje namenile drugim občinskim ali dobrodelnim projektom. Druge so k bolj čistemu okolju prispevale tako, da so se odločile za krajše ali bolj ekološke ognjemete, nekaj pa jih pri ognjemetu kljub vsemu še vedno vztraja.

Ognjemet bo tako v mestnih občinah le v Murski Soboti in Ljubljani. Zanimivost od ostalih mest pa je Portorož, kjer bodo za ognjemet odšteli rekordnih 7500 evrov.

V Mariboru tokrat ognjemeta ne bo. Denar bosta sponzorja silvestrskega ognjemeta Večer in Nova KBM namenila dobrodelnim organizacijam. Denar, ki bi ga sicer namenili za ognjemet, bo tako prejelo dvanajst organizacij: Rdeči križ Maribor, Karitas Maribor, Pika – dnevni center za otroke in mladostnike Maribor, Varna hiša Maribor, zavetišče za brezdomce na Šentiljski cesti, Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, društvo Toti DCA (Dnevni center aktivnosti za starejše), VDC Polž, društvo Sonček, Materinski dom Bresternica, društvo Hospic Maribor in Zveza prijateljev mladine Maribor.

Res pohvalno in upajmo, da bo denar res odšel v prave roke.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
55%
3.6km/h
75%
16°C
17°
15°
15°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
4°
Thu

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.