Kje je ostala preiskava v napadu na mariborsko sodnico?

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Od brutalnega napada na Danielo Ružič, ki se je zgodil pred njenim domom v mariborskem naselju Pekre, je minilo že več kot dve leti, kaj je s preiskavo?

Preiskava napada na mariborsko sodnico še ni zaključena?

Šestnajstega junija letos je minilo dve leti od brutalnega napada na Danielo Ružič, sicer sodnico mariborskega okrožnega sodišča. Preiskava na slovenjgraškem sodišču, ki je primer prevzelo potem, ko se je mariborsko okrožno sodišče izločilo, saj je Ružičeva zaposlena na tem sodišču, tako traja že 15 mesecev, a zdaj pa naj bi se le počasi končala.

Tožilka Artenjakova je  v predlogu za uvedbo preiskave zapisala, da naj bi bil napadalec na Ružičevo sam Andrej H.; pričakal naj bi jo bil, ko se je vrnila domov, in jo z neznanim predmetov – policija orodja, ki ga je uporabil napadalec, ni nikoli našla – večkrat udaril po glavi in telesu, jo zbil na tla in jo še v tem položaju pretepal, dokler ni izgubila zavesti. Motiv za napad pa naj bi bilo najti prav v tem, da je Ružičeva svojemu tedanjemu partnerju dejala, da se dokončno razhajata. Piše Večer.

Ružičeva je na slovenjgraškem sodišču pričala v odsotnosti obtoženega, saj naj bi se ga bala, Andrej H. pa je na sodišču zgolj zatrdil, da zločina ni zakrivil on, da je v času dejanja spal, kaj več pa ni želel povedati. Andrej H. je sicer na prostosti, po uvedbi preiskave mu je bila izrečena prepoved približevanja, a se je čas, v katerem lahko traja ta ukrep, že iztekel. Ružičeva je potem, ko je prišla iz bolnišnice, odšla živet k svojim staršem in se ni vrnila v Pekre.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.