Kje kupiti kompost

Kje kupiti kompost
kompost

Vrtnarji imajo različno predelavo komposta. V jesenskem času pred ponovnim obdobjem gnojenja, ali pa spomladi, je kompost eno izmed najboljših naravnih gnojil. Tisti, ki zemlje niste prekopali in pognojili že jeseni, vas to opravilo kmalu čaka. Če na vrtu uporabljate kompost, imate res naraven proizvod, ki poskrbi, da bodo pridelki obilni, zemlja pa bo prejela vsa hranilna sredstva, katere potrebuje. Če komposta ne pridelate sami, je tukaj nekaj nasvetov, kje kupiti kompost.

Trgovine in razne cvetličarne, kmetijske zadruge javna podjetja in tudi Snaga, ponujajo nakup komposta. Poglejmo si, katere ponudnike sem izbrala.

Mnogokrat napisana beseda: “Podprite Slovensko!” še kako drži.

Ko gre za vašo zemljo, je izbira, kje kupiti kompost, lahko zelo enostavna.

Slovenko – Slovenski kompost, vam ponuja nakup komposta, ki vam ga pripravijo v jumbo vreči in v razmerju po vaši želji. Za popolno kombinacijo, če se zanjo odločite, je tudi kompost z bioogljem, ki je ekološki dodatek k tlom. Slovenko ima 100 % organsko gnojilo, je toplotno razkuženo in ne vsebuje semen plevelov ter bolezenskih klic. Kompost je pakiran v jumbo vreče iz jute, ki jo lahko uporabite kot zastirko in je v celoti biorazgradljiv. Podjetje Slovensko se nahaja v Limbušu, kupite lahko tudi do 1000 litrov, dostavo pa imajo vključeno že v ceno izbrane količine komposta.

Kje kupiti kompost

Kompost

Kje kupiti kompost 1. kakovostnega razreda?

Kompost lahko kupite v javnem podjetju Kocerod, v družbi za ravnanje z odpadki. Nahaja se v Koroški regiji. Njihov kompost lahko uporabite na vrtu, cvetličarni, ker so na voljo tudi večje količine, jih lahko uporabite tudi v kmetijstvu, najdete ga pod imenom KO- gren gnojilo in ga pridelujejo v nadzorovanem procesu. Ima 50 % strukturnih materialov in zelenega odreza ostalih 50 % pa sestavljajo biološki odpadki.

Kje še kupiti kompost 1. kakovostnega razreda?

V podjetju GoBio kompost, ki je v Miklavžu na Dravskem polju, vam prav tako ponujajo kakovosten 1. razredni kompost, ki je bogat z makro – hranili in vsebuje visoko vrednost humusa. Prodajo opravijo večinoma za končne uporabnike, ki potrebujejo kakovostno gnojilo za svoje vrtove. Če se odločite za pakiranje 10 x 40 l, vam podarijo še 40 l komposta, v primeru, da se odločite za manjše vreče, 5 x 40 l, pa vam podarijo 20 l komposta. Mar ni to čudovito?

[color-box color=”blue”] Preberite tudi: Jajčna lupina za vrt velja za cenjeno sestavino organskih škropiv[/color-box]

Ste iz Osrednjeslovenske regije?

Če ste iz Osrednjeslovenskega območja, obiščite Kompostarno Rosa, kjer vam je prav tako dostopen kompost 1. kakovostnega razreda. Je prav tako biološko stabilen, higieniziran, humusu podoben material z več kot 15 % organske snovi. njihova preidelava komposta poteka tako, da najprej stehtajo odpadke, jih v drobilnem stroju zmeljejo, mešajo z mešalnim strojem, s sejalnim strojem pa ga pripravijo za končno uporabo. Vse skupaj še računalniško nadzorujejo in prostorov pa izsesavajo tudi zrak s pomočjo biofiltrov. Odpeljete ga lahko v 20 litrskih vrečah, ker pa ga ponujajo tudi v razsutem stanju, ga lahko s posodami, svojimi vrečami ali celo s prikolico odpeljete sami.

Ste že slišali za blagovno znamko Humko?

Med ponudniki komposta se podpisuje tudi blagovna znamka Humko. Slednji je dovoljen tudi v ekološki pridelavi in je povsem fermentiran ter dozorel, trajne oblike in ugodnega CN razmerja (med 12 in 18) in je popolnoma naraven prodiukt. Njihova posebnost je ta, da je pridelan prav v njihovi lastni kompostarni Humko, nahajajo pa se v Podnartu, zato boste tisti, ki ste z Gorenjske, še kako veseli tega podatka. Ne pozabite jih vprašati tudi po lubnem kompostu.

Kje kupiti kompost, je predvsem odvisno od vaše lokacije bivanja. Ponudb za nakup kakovostnega komposta je na spletu veliko. Od zasebnikov, vrtnarjev, javnih družb za ravnanje z odpadki, kmetov, do podjetij, ki ga pridelujejo. Enega cenejših kompostov in 1. kakovostnega razreda prodaja tudi snaga Ljubljana. Torej kam po kompost in kje ga kupiti ni več vprašanje, vsekakor pa je doma kompostiran kompost iz znatnih surovin najboljši.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
19°C
20°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.