Ko Luka Mesec ne ve kaj bo zapisano v koalicijski pogodbi?

Luka Mesec, zajem slike POP TV
Ko Luka Mesec ne ve zakaj je v vladi?

Podpis koalicijske pogodbe nove vlade je Robert Golob napovedal predvidoma za 22. maj, ko bo tudi Levica izpeljala vse postopke znotraj stranke. Pa v levici sploh vedo kaj je v njej zapisano?


Luka Mesec ne ve kaj je zapisano v koalicijski pogodbi?

Napovedovanj je veliko, veliko je tudi pričakovanj ljudi, a po vsej verjetnosti le ne bo vse tako lahko, kot si Golob želi. Glede prvih konkretnih ukrepov nove vlade so navedena tri področja. Novi zakon o RTV Slovenija, ki je med strankami prihodnje vlade usklajen in ga bodo vložili že prihodnji teden. Napoved  “dejanske regulacijo cen energentov,” ki se bo dotikala tudi hrane, ne zgolj energije. Kot tretja stvar, pa je priprava covidne strategije in zdravstvenega sistema za jesen.

Tako v gibanju svoboda. Kaj pomeni regulacija hrane, bomo videli. To pomeni, da nam bo kar Golob predpisal, kdaj bomo lahko jedli meso in kdaj ne, kar je že napovedal? Sicer pa bomo takšne in drugačne nebuloze spremljali tudi na našem portalu.

Zaskrbljujoče pa je to, da o tistem, kar je najbolj pomembno, oziroma, kaj vsebuje nova koalicijska pogodba, ne ve prav dosti Luka Mesec, koordinator Levice. Tako je jecljal v oddaji Tarča.

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
2.1km/h
40%
27°C
29°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.