Fajonova že razburja. Hrvati so jezni zaradi njene izjave.

Tanja Fajon
Slika: twitter

Tanja Fajon, še preden bo po vsej verjetnosti postala zunanja ministrica že zaostruje odnose s sosednjimi državami.

Še na stol se Fajonova ni vsedla, pa že razburja. Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman se namerava v kratkem sestati z bodočo zunanjo ministrico Tanjo Fajon. Fajonova je predvčerajšnjim poudarila pomen jasnih in transparentnih pravil za vstopanje v območje Schengena. Kot je še dejala naj bi si prizadevala, da bo Hrvaška čimprej postala del omenjenega območja, vendar pa bi bila med drugim za to potrebno udejanjiti arbitražno razsodbo, poroča STA.

Hrvaška stran je prepričana, da vstop Hrvaške v območje Schengena nima nikakršne veze z nerešenim vprašanjem državne meje in prav tako tudi ne z arbitražo. Grlić Radman je še izrazil upanje, da bodo tudi po menjavi vlade, med odnosi med državama še naprej dobri. Zunanji minister je prepričan, da je v našem interesu hrvaški vstop v Schengen. Izrazil je še prepričanje, da so odnosi med državama “odlični”, jih pa nekoliko kvari vprašanje meje, ki je posledica razpada Jugoslavije.

Očitno bo Fajonova prinesla Sloveniji več škode, kot koristi!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.