..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Ko predsednici državnega zbora, popravljajo Wikipedijo, kar na ministrstvu za javno upravo?

Urška Klakočar Zupančič - Wikipedija
Urška Klakočar Zupančič, slika: tweeter

Saj ni res pa je. Za Urško Klakočar Zupančič je na Wikipediji nekdo že tolikokrat popravljala svoje podatke, da bi jo že lahko zaposlili za moderatorja te skupine, piše Portal 24.si

Poglejte si to. Moderatorji so urejanje na tej povezavi, kjer si lahko pogledate zgodovino urejanja strani Urške Klakočar Zupančič na Wikipedii, vsakič razveljavili. Na strani boste opazili, da se je v zadnjih dneh večkrat pojavilo urejanje Wikipedije, kjer je bil izbrisan del vsebine. 

To so za Urško Klakočar Zupančič spreminjali:

– Najprej se pojavi urejanje z IP naslova 163.159.1.145. V prvem urejanju 15.1. je uporabnik izbrisal vsebino, ki se je nanašala na kontroverzne dogodke UKZ.

– Odstranil je del opisa dogodka na proslavi za dan državnosti, ki se je nanašal na postavljanje pred publiko ter navedek z virom iz N1, ki je potrjeval, da so strokovnjaki to obnašanje označili kot neprimerno.

– Nato je urejanje nadaljeval z izbrisom dela odstavka o njenem kontroverznem letu na Dunaj. Odstranil je dva navedka z virom glede njenega odziva, da bi z avtomobilom potrebovali več ljudi ter njen komentar o ogljičnem odtisu in kočijah.

– Le nekaj minut po tem urejanju je administrator to opazil in vrnil vse spremembe.

– Isti uporabnik se je nato čez pol ure odločil, da še ni bilo dovolj. Vrnil se je k urejanju ter tokrat izbrisal celoten prej omenjen odstavek tako o dogodku z državne proslave ter letu na Dunaj.

Vse je bilo podkrepljeno z viri. Ta vandalizem je bil opažen čez dva dni in povrnjen v prejšnje stanje.

In kdo se nahaja na IP naslovu 163.159.1.145? Ne boste verjeli. Ministrstvo za javno upravo. Očitno nekomu na ministrstvu gre v nos, da so bili na Wikipediji omenjene kontroverzni dogodki.

A saga popravljanja Wikipedije se nadaljuje:

18. januarja je IP naslov 46.248.70.245 izvedel urejanje strani. Zopet se je lotil istih dveh odstavkov kot naš prijatelj z ministrstva za javno upravo. Naključje? Uporabnik je prihajal z omrežja T-2 in je to izvedel na računalniku. Administrator je v nekaj minutah vandalizem opazil.

Ampak zgodba se še ne konča. 19. januarja se pojavi nov urejevalec z IP naslovom 188.198.26.25. Gre za mobilnega uporabnika na Telekomovem omrežju.

Uganite kaj je ta uporabnik odstranil? Tako je, ista dva odstavka. Administrator je na srečo vandalizem takoj opazil in povrnil stanje.

Sedaj se pa v zgodbo spet vrne 46.248.70.245. V zadnjem obupanem poskusu včeraj zopet izvede izbris istih dveh odstavkov. Administratorji že dobro vedo kam pes taco moli in spremembe vrnejo le minuto kasneje.

Očitno se administrator Wikipedije ni učil barabij v komunizmu.

vir: Portal 24

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
67%
1.3km/h
74%
11°C
14°
8°
10°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.