Ko se mariborski humanitarec Krabonja boji Janeza Janše!

slika: maribor24

Zagotovo je Boris Krabonja eno od večjih humanitarnih imen v Mariboru. Zagotovo pa tudi človek, ki mu na prvi pogled nebi prepisali sovražnost ali strah.

Krabonja se boji Janše?

Ne dvomimo, da Krabonja ni dober učitelj zgodovine. Zato verjetno naše otroke ni treba skrbeti, da bodo o partizanih dobro poučeni.  A mi se na njegovo učiteljsko delo ne bomo spuščali. Se pa zanimivo ta učitelj prelevi ob petkih tudi v upornika in veselo “biciklira”  po Trgu svobode, vedo povedati drugi mMariborčani. Tam ga ne motijo ostali kolesarji, ki ogrožajo zdravje ljudi, ne moti ga “titofil” z jugo zastavo na trgu svobode, moti pa ga le Janez Janša.

Kot je zapisal mariborski večer (kdo pa drugi) se naj bi Krabonja, Janše celo bal. No z “bicikliranjem” po Trgu svobode, ga verjetno ne bo odgnal, pa če nabira kondicijo celi dan. Humanitarca Krabonjo verjetno moti le ime in priimek Janez Janša in to, da na oblasti ni leva opcija. Maribor, velja za mesto, kjer je veliko revežev, veliko tistih, ki si ne morejo privoščiti dostojnega življenja, veliko takih, ki so na socialnem dnu. In Krabonja s svojim društvom UPornik, čeprav naj bi iz njega celo izstopil, večkrat pomaga. Pohvalno, ni kaj. A strah, ki se imenuje Janez janša ima očitno velike oči!

In zakaj se Krabonja boji Janeza Janše? Ker v času največje krize v epidemiji ni mogel iz občine v občino, ker je učil od doma, ali pa se boji to, da je vlada Janeza Janše v boju s koronavirusom uspešna? Se boji Janše, ker je vlada namenila vsem nezaposlenim osebam v ponedeljek 150€ kriznega denarja, je narobe, ker so upokojenci dobili krizni dodatek, da so bili dodatka deležni kmetje? Da je vlada namenila več denarja tudi družinam z več otroki in da bo nekaterim, (pa čeprav le 200€) v bonih namenila, da bodo lahko odšli vsaj za vikend na kakšne počitnice?

Katera vlada je do sedaj storila kaj takega se vprašamo? Zakaj Krabonja (sicer zagovornik in podpornik župana Arsenoviča) ni “bicikliral” proti vladi Marjana Šarca, ko je ta odstopila, ko je pustila Sloveniji prazna skladišča zaščitne opreme, ko nas je prejšnja vlada pustila tako rekoč na cedilu. Zakaj ne biciklira sedaj, ko si Arsenovič ureja svojo “dnevno sobo” na Glavnem Trgu, ostale stvari, pa pušča ob strani. Zakaj ne protestira sedaj, ko je župan iz Trga Svobode nagnal domače pridelovalce in še bi lahko naštevali.

Vedno, ko se pojavijo ljudje, ki potrebujejo denar, hrano, obutev ipd, Krabonja rad priskoči na pomoč. A take zgodbe se dogajajo vedno, v vseh vladah, pri vseh županih v času korona krize in v normalnih časih, a Krabonja se Janše vseeno boji. Še dobro on živi v Mariboru, Janša pa v Šentilju pri Velenju.

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.