rog
ROG, FOTO: Nik Rovan, Mol

Danes bo v državnem zboru potekala seja DZ komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, kjer bodo obravnavali problem nekdanje tovarne Rog.

Ko se zaradi Roga spreta Zoran Janković in Nataša Sukuć

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković je namreč zavrnil vabilo na današnjo sejo komisije DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti, na kateri bodo obravnavali prekoračitev policijskih pooblastil pri izselitvi pripadnikov avtonomne skupnosti Rog. Predsednica komisije Nataša Sukič iz stranke Levica je vabilo med drugim poslala ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu, varuhu človekovih pravic Petru Svetini in več Jankovićevim sodelavcem.

Janković meni, da MOL ni pristojna za obravnavo ali ocenjevanje policijskih postopkov. Ob tem pojasnjuje, da se je policija odzvala na klic varnostne službe, ker so bili varnostniki deležni fizičnih napadov posameznic in posameznikov, ki so prišli pred vhod tovarne Rog in poskušali vstopiti na varovano območje. Varnostna služba je le zaradi intenzivnosti nasilja in številnih poskusov nasilnega vstopa ni več zmogla vzdrževati javnega reda in miru ter preprečevati vstopa v nekdanjo tovarno Rog. Piše portal SIOL.

Preberite tudi: Oglejte si to nakladanje Nataše Sukić in resnico o Rogu v enem posnetku!

Dodaja še, da si sicer drugače ne zna razlagati dejstva, kot da je Sukičeva na sejo povabila tudi politične predstavnike Levice in mestnega sveta MOL, ne pa predstavnikov vseh ostalih svetniških skupin. Prav tako tudi ni povabila okoliških prebivalcev, ki so leta prosili, naj se v Rogu nekaj ukrene.

Preberite tudi: Neverjetno. Kaj vse so našli v Rogu. Igle, mamila, alkohol in 43 ton smeti
“Trdim, da ste padli na področju kredibilnosti in s svojim načinom delovanja širite sovražnost, ki je prišla tako daleč, da naši sodelavci, ki delajo na projektu Roga, prejemajo celo fizične grožnje,” je še sklenil Janković.

PM