Ko se Urški Klakočar Zupančič zatakne ob besedi “vesel Božič”

Urška Klakočar Zupančič, slika: tweeter

Levičarji očitno dobijo ob besedi BOŽIČ, ki so ga Slovencem prepovedali leta 1945, ošpice. Pri tem še posebej izstopajo člani stranke SD in po novem tudi Gibanja svoboda.

Strpnost in spoštovanje se za “strpne tranzicijske levičarje” konča tam, kjer se začne vse, kar diši po Bogu, veri in religiji, zlasti če je “antipatično avtohtono”. Spomnimo, kako je vernikom član SD-ja Jernej Štromajer pred leti zaželel “Vesel božič, umazane živali!” Potem smo opazili zanimiv trend, ki se je začel pri aktualni zunanji ministrici Tanji Fajon. Ta je srbskim prijateljem zaželela “miran, blagoslovljen i srećan Božić”, Slovencem pa seveda ne!” Piše Demokracija.

Tisti, ki so bili v soboto 17. 12. 2022 na božičnem koncertu v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja, pa znajo povedati, da ima podoben (božični) problem tudi predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič, ki je menda premogla zgolj “prijetne praznike”, po angleško torej “pleasant holidays”. Seveda besede Božič ni omenila. Tam prisotni britanski gostje so brez težav izustili “vesel božič”, medtem ko so prisotni od predsednice DZ-ja zaman čakali tisto pravo, pristno, iskreno, srčno božično voščilo. Spodobilo bi se, če je že stala na “posvečeni zemlji”. 

“Britanski prijatelji sprašujejo, če imamo spet komuniste na oblasti, če so že ukinili božič. Khmmm … ne vem, kaj naj rečem, ampak novi šefi na Ministrstvu za zunanje zadeve imajo očitno nek cmok v grlu, ko gre za božično tradicijo ʼumazanih živaliʼ, kot bi zapisal commrade Štromajer. Kajne, Tanja Fajon?” se je ob čestitki zunanjega ministrstva vprašal kolumnist Dejan Steinbuch.

Vesele in blagoslovljene Božične praznike tudi vam, predsednica Državnega zbora.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
1km/h
100%
-1°C
0°
-3°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA