Ko slovenskim fantom na EP v odbojki zaigrajo napačno himno…

Zajem slike, kanal A, twitter
Ko slovenskim fantom na EP v odbojki zaigrajo napačno himno...

Zelo čustveno so odbojkarji Slovenije doživljali novo uvrstitev v finale EP-ja in fantje so že pozabili na blamažo, ko so predvajali napačno himno.

Slovencem zaigrali napačno himno

Izjemni slovenski odbojkarji so po pravem trilerju v polfinalu 32. evropskega prvenstva s 3:1 v nizih (17:25, 32:30, 25:16, 37:35) premagali aktualnega svetovnega prvaka Poljsko in se še tretjič v zadnjih šestih letih uvrstili v veliki finale, v katerem se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinalnega obračuna med Srbijo in Italijo. Poklon do tal, slovenski odbojkarski velemojstri, piše portal 24ur.

Slovenija je edina država, ki je igrala v več kot enem finalu EP-jev, a še nima naslova. Čutiti je, da so reprezentanti osredotočeni in da bodo v finalu naredili vse, da uresničijo svojo veliko željo, postati evropski prvaki in ponoviti uspeh košarkarjev iz leta 2017. Odločnost, neustrašnost, neizmerna energija, vse to so imeli Dragić, Dončić in soigralci v Carigradu, in to imajo tudi Urnaut, Čebulj, Kozamernik … Tudi način, kako so se znali v polfinalu vedno izkopati iz neprijetnega položaja, vliva upanje, da lahko jutri naredijo še tisti zadnji korak. Čebulj: “Te priložnosti ne smemo izpustiti iz rok, v tretje naj gre rado. Pričakujemo tekmo, polno emocij. Tudi danes, ko smo zaostajali, smo si govorili, da smo bolj lačni zmage in da oni čutijo večji pritisk.

Izjemno tekmo je odigral Jan Kozamernik. Bi kaj spremenil v scenariju? “Niti ene točke ne bi spremenil. Utišati to dvorano je – fenomenalno. A vseeno pa bode v oči dejstvo, da so Sloveniji na začetku tekme zaigrali napačno himno. No zaplet je potem rešil kar glavni napovedovalec, ko je ozvočevalca podučil, da himna le ni prava.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
88%
0.5km/h
100%
2°C
4°
1°
1°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA