POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1679 klicev. Med 625 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 105 prometnih nesreč, 148 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 10 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 94 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so zasegli 4 vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 103 intervencije na javnih krajih in 45 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev in izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 30 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 7 KD grožnje, 3 KD povzročitve telesne poškodbe, 1 KD ponarejanje listin, 3 KD povezana z zlorabo drog, 2 KD nasilje v družini, 1 KD ropa in 1 KD ponarejanja denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 93 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 74 na območju PU Koper, 11 na območju PU Murska Sobota, 6 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (21), Pakistana (18) in Afganistana (13).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.