Ko sodnika ostaneta dolgih nosov! Ne poznata niti procesnih predpostavk!

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Sodni farsi, dveh sodnikov bi lahko dejali tudi ADIJO PAMET. Upravno sodišče je zavrglo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. 


Frank Elerjeva in Oštir ostala z dolgimi nosovi?

“Ja kakšna pa sta to tožilca, ki ne poznata niti procesnih predpostavk za začetek in potek upravnega spora? In taki bi potem preganjali zahteven kriminal zoper finančne interese EU,” se sprašuje tudi poslanec SDS Dejan Kaloh ob dejstvu da je upravno sodišče zavrglo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev, ker sta tožnika tožbo vložila prezgodaj, saj še nista prejela sklepa vlade o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev.

Kot pojasnjujejo, tožnikoma sklep vlade z dne 27. maja do 22. junija, ko sta po priporočeni pošiljki vložila tožbo, ni bil vročen in sta zato tožbo vložila prezgodaj. Iz enakih razlogov je sodišče zavrglo tudi začasno odredbo. Kandidata za evropska tožilca sta v predlogu za začasno odredbo sicer zahtevala, da se do pravnomočnega zaključka upravnega spora prepove objavo javnega poziva k vložitvi kandidatur za imenovanje evropskih delegiranih tožilcev, njun izbor in njuno predložitev v imenovanje na Evropskem javnem tožilstvu (EPPO).

Očitno nas zastopajo res “odlični” sodniki?

P.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
47%
3.1km/h
75%
22°C
25°
21°
21°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.