Minister Andrej Vizjak: “Na referendumu obkrožite DA!”

referendum
referendum o vodi

Referendum o zakonu o vodah je škodljiv za vode in za davkoplačevalce,  pravi minister Andrej Vizjak. 

Vizjak predlaga da na referendumu glasujete ZA

Ministrstvo, vlada in parlament želimo z novelo zakona o vodah dodatno zaščititi in varovati vodne vire, priobalni pas in biodiverziteto v priobalnem pasu. Zato se čudimo, da nam pobudniki referenduma očitajo, da prav tega ne delamo,” pravi miniuster Vizjak. Ravno zato moramo na referendumu odločno obkrožiti DA in podpreti ta zakon.


 “Želimo dodatno obvarovati priobalni vas, pitno vodo, biodiverziteto, zato omejujemo pozidavo na priobalnem pasu. Na 75 odstotkov vodotokov in priobalnih pasov itak ni možno graditi, ker bi s tem ogrožali poplavno varnost. Možno je graditi zgolj tam, kjer je stavbno zemljišče. Ta zakon ne izključuje, da moraš dobiti gradbeno dovoljenje za poseg v prostor, moraš ga dobiti. S tem zakonom zmanjšujemo nabor objektov, ki jih je možno graditi.” Pravi minister Vizjak.

[color-box color=”yellow”] Pod obstoječim zakonom pa so že zrasli tovarniški objekti – tudi z nevarnimi snovmi – ob vodi. “Lahko bi pokazal tudi vilo kakšnega znanega Slovenca, ki je v zadnjih par letih zrasla tik ob vodi,” pravi Vizjak.[/color-box]

Kot pravi minister Vizjak, zakon glede na obstoječe stanje dodatno omejuje obstoječo gradnjo na priobalnih zemljiščih. “Doslej je bilo možno graditi zasebne vile, tovarne, poslej to več ne bo mogoče, mogoče bo graditi objekte javne rabe, to so objekti, ki so namenjeni vsem. Menim, da je to pomembna korist k varovanju priobalnega zemljišča, podzemne vode. To je zakon za okolje in ne proti okolju, to je zakon za vode in ne proti vodam, pobudniki referenduma zato zavajajo ljudi.” Pravi Vizjak.

P.M.

VREME

Maribor
jasno
41%
2.6km/h
0%
29°C
30°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.