koalicija

V zadnjem času je še posebej s strani levice čutiti izredne pritiske, sovraštva, izključevanja in groženj. Zato poslanci koalicije zahtevajo sejo odborov.

Koalicija zahteva izredno sejo odborov, za ukrepanje proti ekstremizmu

Koalicija s poslanci SDS, SMC, NSi in SNS in narodnostnih manjšin so se podpisali pod sklic nujne seje parlamentarnih odborov za pravosodje in odborov za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo s točko dnevnega reda Stopnjevanje sovražnosti, izključevanja ter napadov proti posameznikom in organizacijam na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora. Piše portal Domovina.je

Kot je dejal poslanec NSi Jožef Horvat: “V zadnjem obdobju se v naši družbi vse bolj pogosto pojavljajo pozivi k izključevanju, sovražnosti ter celo napadi na organizacije ali posameznike. Tovrstni napadi izhajajo iz sovražnosti, zaradi drugačnega prepričanja, drugačnih vrednot ali drugačnega svetovnega nazora sodržavljanov.”

Poslanka SDS Alenka Jeraj je izpostavila, da v SDS že leta prejemajo grožnje in žalitve, še posebej njihov predsednik Janez Janša. Začetek nestrpnega govora pripisujejo naslovnicam Mladine in standardom, po katerih se politiku sme risati Hitlerjeve brke, ga oblačiti v nacistično uniformo in podobno.

PM