Koliko bo moral Anis Ličina plačati invalidu Davorinu Kopšetu zaradi razžalitve?

Anisa Ličina Anisa Ličina
slika: nova24TV

Dolgo je trajalo, preden je sodišče “spacalo” sodbo zoper Anisa Ličino, ki je, ne boste verjeli – invalidu, Davorinu Kopšetu grozil s smrtjo.

Žaljivo sporočilo bo Anisa Ličino precej udarilo po žepu

Anis Ličina, ki je znan iz črne kronike v povezavi s prometom in proizvodnjo prepovedanih drog in petkov protestnik proti vladi Janeza Janše, je tik pred obsodbo zaradi razžalitve. Dne 16. maja 2020 je namreč Davorinu Kopšetu poslal sporočilo preko Facebooka z naslednjo vsebino: “Svinja stara sdsovska da te pobere virus govno jedno da več ne boš glasoval iz groba gnoj”.

Davorin Kopše je invalid in je bil kandidat za poslanca v Evropskem parlamentu leta 2019 na listi SDS/SLS iz kvote SDS. Iz tega bi lahko sklepali, da je bil Ličina, ki ima tudi sam politične ambicije, za žalitev tudi politično motiviran, piše portal Politikis.

Kopše se je na žaljivo sporočilo Anisa Ličine odzval z vložitvijo tožbe, ki pa gre končno h koncu, Ličini pa kaže slabo, saj je sodišče zavrglo njegov odgovor na tožbo. Ima sicer še možnost pritožbe na ta sklep, a, kot pravi Kopše, naj za to nebi imel praktično nobene možnosti za uspeh, saj odgovora na tožbo ni pravilno vložil. Tako bo moral prej ali slej Kopšetu plačati 2500 evrov in se mu tudi opravičiti. Bo zmogel?

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.