POZOR! Prepoznate vozilo, ki je pripeljalo odpadno blato?

Minuli četrtek so v naselju Pivola v občini Hoče-Slivnica opazili ekološko katastrofo. Na območju Botaničnega vrta Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede je prišlo do onesnaženja.

Policisti iščejo voznika tovornjaka

Povzročitelja ekološke katastrofe v Pivoli intenzivno iščejo tako policisti kot okoljski inšpektorji. Na Policijski upravi Maribor so bili s pojasnili sicer skopi: “Kriminalistična preiskava še vedno intenzivno poteka, zato informacij še ne moremo deliti z javnostjo.” Neuradno naj bi se krog osumljencev precej zoževal. Iskalni akciji so se medtem pridružili tudi občina in tamkajšnji gasilci.

slika: Prostovoljno gasilsko društvo Hoče, Facebook

Po prvih informacijah po dogodku do onesnaženja pitne vode v Pivoli ni prišlo, a žal se je situacija kasneje spremenila. Kontaminirano je namreč zasebno vodno zajetje, najbrž za več let. V nesreči je tako del prebivalcev Pivole ostal brez pitne vode, za njihovo preskrbo pa skrbijo gasilci prostovoljnih gasilskih društev Hoče, Bohova in Hotinja vas. Za sanacijo bo poskrbela država. Piše portal Maribor24.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.