Koliko glob so napisali mariborski policisti protestnikom proti ukrepom?

KORONAVIRUS, ,mariboru
Koronavirus Maribor, fotomontaža

Po včerajšnjem neprijavljenem shodu v Mariboru, ki naj bi se ga udeležilo okoli 100 ljudi, so policisti izdali več odločb o prekršku, opozoril in plačilnih nalogov.

POLICISTI PISALI PLAČINE NALOGE

Neprijavljeni shodi covid zaviralcem niso prinesli nič pametnega. Poleg tega da so potencialno širili okužbe in ogrožali sebe in druge ljudi so dobili tudi plačilne naloge. Na Trgu svobode v Mariboru se jetako včeraj popoldne odvil neprijavljen javni  shod tistih, kateim ni mar za zdravje ljudi. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev, trajal pa je do okoli 17.40, so danes sklenili policisti.

Policisti so na shodu udeležence ves čas opozarjali na nujnost nošenje mask. Na kraju so izvedli 28 postopkov ugotavljanje identitete, zdaj pa bodo uvedli štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo pet plačilnih nalogov, izrekli pa so tudi dve opozorili in podali en predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli  postopkov na kraju prekrška. Vse bodo – zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem Zakona o nalezljivih boleznih – ustrezno obravnavali ter jim morebiti po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper organizatorja,” sporočajo.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.