Koliko je do sedaj cepljenih oseb? Dnevi odprtih vrat v Mariboru.

cepiva

V petek so pristojni opravili 2669 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih izvidov je bilo 126, kar je 4,7 odstotka..

Še vedno premalo cepljenih oseb

Minister za zdravje Janez Poklukar je v izjavi za medije napovedal “dneve odprtih vrat”, ki bodo potekali v cepilnih centrih po vsej državi. Zagotovil je, da bodo cepilni centri dobili dodatne odmerke cepiv, in državljanom svetoval, naj se za cepljenje ne vozijo v druge kraje, temveč počakajo na dan odprtih vrat v svojem kraju. Državljane je znova pozval k cepljenju.

Cepivo 1. odmerek 2. odmerek
Phizer Biotech 480.589 366.552
Astra Zeneca 146.149 99.218
Moderna 84-252 45-014
Jansen 35.186 /
V Mariboru je z drugim odmerkom cepljenih 26.5% ljudi

V Mariboru dan odprtih vrat za cepljenje

V Mariboru “dan odprtih vrat” za cepljenje pripravljajo 18. junija. Takrat bo med 14. in 19. uro na voljo 4000 odmerkov cepiva AstraZeneca. Cepljenje poteka v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja. Kot je pojasnil direktor ZD-ja dr. Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik, bodo v prihodnjem tednu cepljenje z drugimi odmerki cepiv organizirali do četrtka. Hkrati pa bodo že v četrtek med 14. in 19. uro cepili tudi nenajavljene interesente. “To je novost, ki smo jo sprejeli danes popoldne po pogovorih v Ljubljani. To pomeni, da želimo ljudem ponuditi možnost, da pridejo na cepljenje, ne da bi se predhodno najavili.”

vir: NIJZ

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.