Bralci našega portala odločno zavrnili poimenovanje letališča Jožeta Pučnika.

LETALIŠČE

V času vlade Janeza Janše, se je na zelniku levičarjev znašlo toliko neumnosti, da vseh nebi mogli niti zapisati. Zadnja neumnost je preimenovanje letališča Jožeta Pučnika.

Bralci portala e-Maribor zavrnili poimenovanje letališča

Jankoviću je slavljenje diktatorja in jugoslovanske diktature že enkrat prepovedalo ustavno sodišče. Ta teden pa je župan Ljubljane poskušal z nižjimi kadri. Kot državnika, ki je ustanavljal slovensko demokratično državo, je njegov kabinet z dopisom za preimenovanje največjega letališča v državi ponudil Franca Severja Franto. Ob 30-letnici samostojne države zagotovo v posmeh vsem. Očeta slovenske osamosvojitve zamenjati s partizanom, ki naj bi bil odgovoren tudi za povojne poboje.

Tudi naši bralci so preimenovanje letališča odločno zavrnili:

Če bi Janković dosegel najnovejše preimenovanje, bi skril vlogo in pomen disidenta Jožeta Pučnika, katerega življenjska zgodba kaže umazanijo voditeljev prejšnjega režima v Sloveniji. Pučnik, po katerem je zdaj imenovano letališče, je po vrnitvi iz Nemčije po zmagi na prvih delno svobodnih volitvah vodil koalicijo strank Demos, ki je izpeljala osamosvojitev. Z novo ustavno ureditvijo pa so zagotovili tudi dolgoročno spoštovanje temeljnih svoboščin ljudi, tudi do zasebne lastnine, in nas s tem vrnili nazaj v liberalno Evropo. Iz diktature so nas vrnili v svet svobode, je zapisal Peter Jančič, odgovorni urednik portala SIOL.net.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.