Koliko stanovanj bi nam dovolil obdržati Kordiš, če ni bil na oblasti?

Miha Kordiš
Miha Kordiš, slika twitter

Pred kratkim je po družabnih omrežjih zaokrožila objava poslanca Levice Mihe Kordiša, v kateri je bilo zapisano, da je treba nacionalizirati stanovanje vsakemu, ki ga ne more posesati v 15 minutah. Piše portal Nova24TV.


Koliko stanovanj bi nam dovolil imeti Kordiš?

Kordiš je na odboru za obrambo sicer zanikal, da bi šlo za njegov profil, kar pa ne spremeni dejstva, da je Kordiš že leta 2019 na Facebooku objavil podoben zapis, na kar je spomnil tudi novinar Vinko Vasle. “Stanovanja za vse,” je zapisal, “razlastimo kapitaliste!” Nato pa pojasnil, da se to žal zaenkrat ne bo zgodilo pri nas, pač pa da je govora o Berlinu. “Če bodo res referendumsko razlastili pijavke od stanovanjskih veleposestnikov, nacionalizacija ni več umazana beseda? Ali pa se Nemčija nemara spreminja v Venezuelo?!” Šel je še korak dlje in napisal, da smo tudi v Sloveniji zreli za podoben ukrep. Po njegovem mnenju bi morali število stanovanj v lasti posameznika postaviti nižje.

To pa se ne sklada s pričakovanji njegovega kolega, člana Levice, Kučanovega nekdanjega zeta in lastnika cele vrste nepremičnin po Ljubljani Branimirja Štruklja. 

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
86%
1.5km/h
31%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.