Novi predsednik stranke DeSUS je postal “stari partijec” Ljubo Jasnič

LJUBO JASNIČ Novi predsednik stranke DeSUS
LJUBO JASNIČ, slika SIOL

Predsednik stranke DESUS je postal Ljubo Jasnič, ki je iz stranke nekdaj že izstopil in se ji je ponovno priključil ob nastopu Aleksandre pivec na čelu stranke.

Vodenje DESUS-a prevzema Ljubo Jasnič

Kdo je Ljubo Jasnič? Nekdanji predsednik Zveze socialistične mladine Slovenije in izvršni sekretar Centralnega komiteja zveze komunistov Slovenije. Tednik Reporter je na primer leta 2010 pisal, da je Jasnič celo  “tipičen partijski trdorokec” in “star partijski tovariš” Milana Kučana, je že leta 2012 pisal portal SIOL. Je pa Jasnič tudi predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije.

Sicer pa z današnjim dnem Ljubo Jasnič prevzema vodenje stranke DeSUS, so sklenili delegati na današnjem kongresu stranke v Ljubljani. Namenili so mu 54 od 117 glasov. Srečko Felix Krope jih je dobil 38, Gorazd Žmavc pa 24. Ena glasovnica je bila neveljavna. Podpredsednica stranke je postala Julijana Bizjak Mlakar.

Ljubo Jasnič je po izvolitvi v nagovoru delegatom dejal, da si želi iskrenega sodelovanja z vsemi. “Vaš glas razumem kot glas za enotnost in vrednote DeSUS,” je dejal, pa tudi za to, da bodo naredili vse za to, da bodo na prihodnjih volitvah znova prišli v parlament.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.