Komaj je nastopila funkcijo že se spreneveda? Nisem se izogibala plačilu davkov!

Nataša Pirc Musar, slika tweeter

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za POP TV zanikala kakršnekoli nepravilnosti, vezane na izplačilo honorarja za vodenje Rdečega križa Slovenije leta 2015.

Pričakovano, da novopečena predsednica seveda vpletenost v ponarejanje, oziroma prirejanje računov zanika. To bi bilo silno nerodno, če nebi, kajti komaj je nastopila funkcijo predsednice Slovenije. A po drugi strani tudi policisti kar tako na lepe oči ne “podeljujejo” kazenskih ovadb.

Predsednica Nataša Pirc Musar se je za POP TV odzvala na kazensko ovadbo zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listin, ki jo je zoper njo na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani 14. decembra vložil sektor kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Spomnimo. Mesec dni po začetku mandata na čelu predsednice Rdečega križa Slovenije, je njen zavod Info Hiša omenjeni humanitarni organizaciji izdal račun za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. Kasneje se je izkazalo, da pravnega svetovanja v resnici ni bilo in je šlo za fiktivni račun, s katerim si je Pirc Musar želela izplačati honorar za vodenje Rdečega križa. Ta humanitarna organizacija je predsednikom, ki so jo vodili pred njo, honorarje sicer izplačevala osebno. Je pa Musarjeva takrat odgovornost za ta sporni račun prelevila kar na takratno generalno sekretarko RKS Renata Brunskole. Trdila naj bi, da računa na RKS ni potrdila sama, temveč Brunskoletova, na žigu je njena parafa, sama pa je račun podpisala kot izdajatelj v imenu Info Hiše. A Renata Brunskole je takrat dejala, da na računu ni ne njenega podpisa ne parafe, kajti takrat je bila namreč odsotna. Kdo je torej ponaredil Renatin podpis in odobril račun? 

“Šlo je za en račun. Stornirali smo ga in potem je šlo po standardih, ki so si jih zastavili v Rdečem križu naprej do konca mojega mandata,” se je že med kampanjo izgovarjala Nataša Pirc Musar. Upajmo seveda, da bodo kriminalisti prišli zadevi do konca.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
1.5km/h
100%
0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA