Potem ko je vlada v sredo zvečer sprejela odlok, ki do konca leta prepoveduje obratovanje žičniških naprav v Sloveniji, so se vsa slovenska smučišča čez noč morala zapreti.

Na Krvavcu bodo kljub prepovedi obratovali?

V teh dnevih ko so prazniki, bi ve veliko ljudi odpravilo na slovenska smučišča. Že ob prvem valu se je izkazalo, da so prav smučišča bila povod za prvi val okužb s koronavirusom. In v prvih dnevih januarja si nove slabe epidemiološke slike zagotovo ne želimo. A direktor RTC Krvavec in podpredsednik Združenja slovenskih žičničarjev Janez Janša (ni v sorodu z predsednikom vlade) je napovedal, da bo njihovo smučišče, kjub prepovedi obratovalo še naprej. “Izpolnili smo vse pogoje, inšpekcija nas je za naša prizadevanja pohvalila,” poudarja prvi mož Krvavca. “Če bo treba, bomo plačali kazen,” pravi. Zagotavlja pa, da so izpolnili vse zahtevane pogoje in odločitev o zaprtju smučišč ocenjuje kot nelogično.

Tako izigravanje odloka res ne vodi nikamor. V prvi vrsti gre za zdravje ljudi, šele kasneje za zaslužek. Koliko kazni bo doletelo direktorja RTC Krvavec bomo še poročali.

PM