Policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1324 klicev. Med 446 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 59 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 5 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči z lažjimi. V preostalih 52 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 6 vozil. Pridržali so 1 voznika na območju policijske uprave Koper.


Na področju javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnih krajih in 41 v zasebnih prostorih. Pridržali so 6 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper, Novo mesto, Kranj in Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 18 tatvin, 13 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 3 nasilja v družini in povzročitev telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitvi uradnega dejanja ter 1 ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Celje, Kranj in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 3 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Novo mesto.Vsi so bili državljani Maroka.