Palfinger Maribor
Slika: Maribor24.si

Kot multinacionalna skupina podjetij s sedežem v Bergheimu blizu Salzburga v Avstriji ima PALFINGER 33 proizvodnih in montažnih obratov v Evropi, v Severni in Južni Ameriki ter v Aziji. Svojo proizvodnjo imajo tudi v Mariboru.

Koncern Palfinger tarča hekerskega napada

Pretekli vikend je bilo podjetje tarča velikega hekerskega napada, zato po neuradnih podatkih ustavljajo proizvodnjo . En dan zaprtja takega koncerna pomeni več milijonov dnevne izgube.

To so zapisali na spletni strani koncerna: “Trenutno je PALFINGER AG in večina njegovih spletnih mest tarča nenehnega svetovnega kibernetskega napada z velikanskimi učinki na njegovo informacijsko infrastrukturo. Obsega in posledic napada trenutno ni mogoče oceniti, vendar si intenzivno prizadevamo najti rešitev. Za zdaj PALFINGERja ni mogoče kontaktirati po elektronski pošti, prav tako ne more prejemati ali obdelovati poizvedb, naročil, pošiljk in računov. Vaše osebne kontaktne točke v tej fazi so na voljo samo po telefonu.”

Trenutno se ustavlja tudi proizvodnja mariborskega Palfingerja. Koliko časa bo prekinjeno delo, zaenkrat še ne vedo. Po neuradnih informacijah naj bi večino proizvodnjah delavcev do nadaljnjega ostalo doma.