Končno! Anisu Ličini sodišče odredilo pripor.

Anisa Ličina Anisa Ličina
slika: nova24TV

Sodišče je Anisu Ličini, znanemu nesramnemu protestniku, ki mu sodijo zaradi domnevnega trgovanja z drogo, odredilo pripor.

Anis Ličina v priporu

Ljubljansko okrožno sodišče je v primeru proti Anisu Ličini, ki mu sodijo zaradi trgovanja z drogo, odredilo pripor, poroča Večer. Ličina je sicer stari znanec policije, ob trgovini z drogo pa ga povezujejo tudi s tihotapljenjem prebežnikov, policisti pa so ga ovadili tudi zaradi organiziranja nasilnega protestnega shoda 5. novembra lani v Ljubljani.

Ličina se je sicer do zdaj branil s prostosti, senat sodišča pa je svojo odločitev o priporu utemeljil s tem, da je omenjeni nekajkrat že izpustil obravnave in da je s tem pokazala nespoštovanje sodišča.

Obtožnica sicer bremeni 33 obtoženih, od tega je 19 že obsojenih, saj so s tožilstvom podpisali sporazum oz. so krivdo priznali na predobravnavanem naroku. Štirinajst obtoženih, med njimi tudi domnevni vodja združbe Aleš Zupančič, krivde ni priznalo in jim sodijo po rednem postopku. Ličini tožilstvo pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja. Piše SIOL.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.