NEVERJETNO! Imamo preko 1000 novih okužb! najhuje je v Ljubljani!

KORONAVIRUS regija OKUŽBE

Včeraj so opravili 22.413 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužbe znaša 645.

Slabi podatki za Slovenijo kažejo, da 14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev znaša 370. V državi je trenutno 7.857 aktivnih okužb. V primerjavi s preteklim torkom je število pozitivnih primerov zraslo za 324.,Včerajšnje število pozitivnih primerov je najvišje po 13. aprilu, ko smo zabeležili 1.236 okužb.

 

Po zadnjih podatkih je z vsaj enim odmerkom cepljenih 1.008.808 prebivalcev Slovenije, z vsemi odmerki pa 921.538 prebivalcev. Število hospitaliziranih v slovenskih bolnišnicah še narašča. Skupno število hospitaliziranih je 243, na intenzivni negi pa je 61 oseb. Zaradi koronavirusne bolezni so včeraj umrle tri osebe.

V Sloveniji je le še 13 občin brez okužb, to so: Osilnica, Kostel, Solčava, Luče, Dobje, Žetale, Juršinci, Velika Polana, Dobrovnik, Kobilje, Hodoš, Kuzma in Cankova.

V slovenskih učnih ustanovah so okužbe sledeče: 

Vrtci 3 okužbe
Osnovne šole 92 okužb
Srednje šole 100 okužb
Šole s prilagojenim programom 4 okužbe
Glasbene šole 2 okužbi
Dijaški domovi 1 okužba

 

Preverite okužbe za vašo občino (vir: Covid19 sledilnik)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.