Ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću grozi plačilo nekaj več kot 335.000 evrov dodatne dohodnine, Finančna uprava RS (Furs) pa je na Jankovićevi družinski hiši na ljubljanskem Rudniku vpisala predzaznamovano hipoteko, danes poroča portal Siol.

FURS nad družinsko hišo

Finančna uprava (Furs) je namreč na njegovi družinski hiši na ljubljanskem Rudniku vpisala predznamovano hipoteko, s katero je zavarovala izpolnitev davčne obveznosti. Takšen ukrep Furs običajno uvede, ko namerava posamezniku na podlagi ugotovitev, zbranih v davčnem postopku, odmeriti plačilo dodatnih obveznosti. S tem mu prepreči prodajo ali obremenitev premoženja, še preden bi se davčni postopek končal. Piše SIOL.

Na Fursu očitno ocenjujejo, da bo moral Zoran Janković po zaključku postopka plačati za dobrih 335.000 dodatne dohodnine. Zaradi katerih poslov, uradno ni znano. Po informacijah portala SIOL.NET se je davčni postopek proti Jankoviću v tej zadevi začel leta 2016. V obdobju pred tem je ljubljanski župan od skupine Electa, ki jo je v preteklosti prek posojilne pogodbe prodal sinovoma Juretu in Damjanu, prejemal večje vsote denarja, s katerimi sta mu sinova vračala kupnino. To sta po navedbah Siola počela tudi v času, ko je imela skupina Electa likvidnostne težave in so drugi upniki zaman čakali na denar. Z denarjem je Janković, tako portal, med drugim poplačeval posojila svojega podjetja KLM.

Dogodku sledimo naprej!

vir: SIOL

MG