Od jutri življenje v Mariboru še dražje!

slika je simbolična

Izvolitev Arsenoviča za župana, počasi dobiva tudi posledice. In to na debelo. Z jutrišnjim dnem bomo za parkirnino plačevali še več in dlje časa. Ob delovnih dneh pa ne bomo plačevali več samo do 17., ampak do 19. ure.

Kako drago vas bodo udarili po žepu?

Z MO Maribor sporočajo, da začne jutri, 9. novembra, veljati Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskih cestah v Mestni občini Maribor. Največja novost je poleg podaljšanega časa parkiranja tudi dražje parkiranje v belih conah. Dnevna parkirnina v beli coni je prej znašala 13,50 evra, po novem 16,50 evra. Uvedli so tudi spremembo časa plačevanja parkirnine ob delovnih dneh; po novem jo bomo plačevali vse do 19. ure (doslej do 17. ure).

Spremenjen je tudi dostavni čas v območju za pešce in območju umirjenega prometa. Dnevno bo dostava dovoljena samo med 5. in 10. uro, s tem, da bodo smela vsa vozila zapeljati v območje za pešce in umirjenega prometa med 5. uro in 9.30, čas do 10. ure pa bo namenjen samo izvozu. Med 20. in 22. uro dostava ne bo več dovoljena. Nove cene parkiranja na zaprtih parkiriščih na Rakuševem trgu ter v Sodni ulici oziroma Ulici talcev, v Loški in Mlinski ulici. Cena ure parkiranja bo po novem 1,20 evra (doslej 1 evro). Piše portal Maribor24.

Uvedli so tudi nove cene dveletnih parkirnih dovoljenj za stanovalce, ki so upravičeni do dovolilnice za parkiranje v območju plačljive cone. Za izdajo dovoljenja za parkiranje se plača parkirnina, ki znaša: Za vsako vozilo stanovalcev 180 evrov za parkiranje v conah 1, 2, 3, 4, 6, 8 in 10 in za vsako vozilo stanovalcev 150 evrov za parkiranje v conah 5, 7, 9 in 11 ter na ostalih parkirnih mestih, kjer je to določeno s prometno signalizacijo.

To je rezultat dela Saša Arsenoviča in njegove ekipe, ter seveda mestnih svetnikov. Še pomnite njihova imena?

vir: MOM, Maribor24

MG