Jarčeva ulica

Takega primera verjetno Slovenija še ni imela. Jarčeva ulica v Brezju je bila nekaj tednov ob večerih v popolni temi, saj zasebni podjetji, ki sta lastnika ulice, stroškov za elektriko nista poravnala.

Jarčeva ulica je poseben fenomen

O primeru Jarčeve ulice, smo pisali tudi na našem portalu. Zaradi zagonetnih pravnih okoliščin se je ulica znašla v lastništvu dveh podjetij, ki pa jima za stanovalce ni bilo mar. Kot lastnika bi namreč morala plačati stroške elektrike ob javni razsvetljavi, a tega nista storila. Kristijan Ladič, je na družbenem omrežju Facebook izrazil hvaležnost, da je ulica končno spet takšna, kot mora biti. Vsaj glede na ulično razsvetljavo. Piše portal Maribor24.

“Priznamo, besedna zveza “urgentno reševanje” je za nas dobila povsem nov pomen, pa vendar smo hvaležni, da je po treh tednih naša ulica ponovno “zasvetila”. Naj bo uspešno tudi nadaljnje reševanje našega uličnega fenomena,” je zapisal.

Kaj se je dogajalo?

Pred slabim letom dni je 95 odstotkov ceste prešlo v roke zasebnih podjetij Tima Holding in Vade Mecum, medtem ko ima občina v lasti le 5 odstotkov ulice. Propadlo podjetje MTB, ki je naselje tudi zgradilo, bi moralo po izgradnji komunalne infrastrukture cesto predati v roke občine, žal pa je ves postopek ustavil njegov stečaj. Tako se je ulica ponujala na dražbi. Dolgo zanjo ni bilo interesentov, tako da bi stare grehe MTB-ja le lahko poravnala občina in s tem postala lastnica ulice, a tega več let ni storila.

Naj luč še dolgo sveti na jarčevi ulici.

M.G.