Se v Mariboru obeta sprejemno registracijski center za migrante?

slika je simbolična

V teh dneh se spet veliko govori o migrantih, ki prihajajo skozi naše ozemlje, ilegalno in brez dokumentov. Veliko ljudi ob južni meji je zato prestrašenih. Tudi zato vse vsepovsod otepajo sprejemno registracijskih centrov po državi.

 

Z vprašanji na Mladi forum

Z vprašanjem, ali bo v mestu ob Dravi stal tak center, smo se obrnili na prestavnika Mladega foruma Socialnih Demokratov, Žigo Pečeta, ki takemu centru v Maribou ne nasprotuje. Na vprašanje: “Ali se v Mariboru res želi postaviti azilni ali prehodni dom za begunce in kakšno je vaše mnenje glede tega?” Je odgovoril: “V Mladem forumu Socialnih Demokratov Maribor nismo prejeli in nimamo nikakršnih informacij s strani Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve, Urada vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ali naše stranke o izgradnji centra v Mariboru. Je pa naše mnenje oziroma stališče, da izgradnja takšnega centra ni problematična, saj podpiramo pomoč ljudem v stiski, ne glede na to od kod izhajajo, kakšna je njihova vera, kakšna je njihova barva kože.”

Vsekakor pa je razlika ali govorimo o sprejemno registracijskem center, ali pa o centru za pomoč revnim.

Z Žigom, pa se ne strinjajo niti ljudje, ki prihajajo iz iste stranke.

Zaenkrat naj vas torej lahko pomirimo, da v Mariboru ne bo nikakšnega sprejemnega centra. Vendar pa bomo budno spremljali zadeve, o čemer vas bomo še naprej obveščali.

SIFA